X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Filat se implică în activitatea Guvernului și cere ședințe cu ușile închise

16 iul. 2013,, 10:36   Politică
4498 11
Foto: ziarulnational.md
”Dacă ne dorim sa fim europeni, trebuie să preluam experiența țărilor europene. Transparență, dar nu în detrimentul calității discuțiilor. În Europa, tot ce se discută la ședința Guvernului este secret”, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul emisiunii În PROfunzime.

”Noi vrem discuții degajate, dar și cei care sînt interesați trebuie să mai depună un efort, ca să afle ce s-a discutat acolo”, a spus, mai în glumă mai în serios, premierul.

Iurie Leancă spune ca inițiativa de a închide ședințele Guvernului nu îi aparține, ci vine încă de la fostul prim-ministru Vlad Filat, care acum jumătate de an a venit cu aceasta idee.

Anterior, Vlad Filat a spus că decizia de a face deschise şedinţele Guvernului a fost luată în 2009, cînd în societate era o sete de informare, dar acum această necesitate a societăţii este pe deplin satisfăcută.

Acum cîteva săptămîni, Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege care prevede sistarea transmisiunilor online ale ședințelor executivului. Inițiativa, printre autorii cărora sînt Andrian Candu și Valeriu Streleț, a fost inclusă pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Parlament.

Ulterior însă ea a fost amînată pentru sesiunea de toamnă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав