Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Străinii vor primi mai ușor cetățenia R.Moldova

15 iul. 2013,, 13:12   Societate
5656 2
Foto: noi.md
Doritorii de a deveni cetățeni ai Republicii Moldova vor avea mai puține bătăi de cap. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor simplifică procedura de acordare a cetățeniei. Potrivit modificărilor făcute, MTIC nu va mai decide asupra acordării sau neacordării cetăţeniei în funcţie de respectarea condiţiilor înaintate şi va fi abilitat cu funcţii pur tehnice: de primire a cererii, verificare a documentelor solicitantului şi expedierea acestora pe adresa preşedintelui Republicii Moldova.

Astfel, chiar dacă persoana nu va întruni condiţiile necesare pentru acordarea cetăţeniei, setul de documente, însoţit de o notă informativă, va fi transmis instituţiei prezidenţiale pentru examinare.

Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi urmează să fie examinat de Parlament. De la proclamarea independenţei Republicii Moldova, peste 2000 de persoane au dobîndit cetăţenia moldovenească prin naturalizare (acordarea cetăţeniei la cererea persoanei care domiciliază legal şi obişnuit pe teritoriul Republicii Moldova).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?