X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Lupu despre influența din exterior la depășirea crizei politice din Moldova

12 iul. 2013,, 11:03   Politică
3059 5
Foto: timpul.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că soluţionarea crizei politice nu a fost influenţată din exterior, aşa cum se discuta atunci cînd s-a depăşit criza. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către politician în cadrul dezbaterii publice cu tema „Lecţii învăţate şi lecţii de învăţat. Depăşirea şi prevenirea crizelor politice: rolul clasei politice şi al societăţii – 2”, organizate de Agenţia de presă IPN www.ipn.md.

„Nu sînt de acord cu teza că depăşirea crizei este rezultatul determinant al organizaţiilor externe. Nicio influenţă din exterior nu poate determina deciziile politicienilor din interior, cel puţin în cazul meu. Am participat la întrevederile cu înalţi oficiali europeni și nicio persoană din UE nu şi-a permis să ne spună ce ar trebui să facem”, a subliniat Marian Lupu.

Potrivit lui Marian Lupu, politicienii au înţeles faptul că procesele de susţinere se stopau şi ajutoare nu mai veneau, dacă se deturna şi agenda politică. Totodată, Marian Lupu consideră că actuala alianţă de guvernare – Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană este mai eficientă decît fostele Alianţe pentru Integrare Europeană, deoarece oferă mai multe platforme de comunicare dintre reprezentanţii celor trei partide.

”Acordul actualei coaliţii este mai eficient pentru a depăşi vidul de comunicare”, a menționat Lupu în cadrul unei dezbateri publice cu tema ”Lecţii învăţate şi lecţii de învăţat. Depăşirea şi prevenirea crizelor politice: rolul clasei politice şi al societăţii”.

”Acest acord oferă mecanisme mult mai bune, mai performante, au fost oferite mai multe platforme pentru a antrena în comunicare un cerc mai larg de membri ai majorităţii parlamentare”, a adăugat politicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав