Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Decis! În republică vor fi create noi centre de hemodializă

11 iul. 2013,, 09:00   Societate
3616 0
Foto : envim.info
În R. Moldova vor fi create 4 noi centre de hemodializă în raioanele Drochia, Edineț, Soroca și Ungheni. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărîre privind inițierea unui parteneriat public privat la acest capitol, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Sănătății, aparatele existente au întrecut demult termenii admiși de utilizare. Plus la toate, ele sînt puține și concentrate doar în secțiile spitalelor din Chișinău și Bălți. Pentru a soluționa problema, ministrul sănătății, Andrei Usatîi a propus inițierea unui parteneriat public-privat în hemodializă întrucît statul nu dispune de banii necesari.

Documentul a fost aprobat astăzi de Guvern după lungi dezbateri. Conform acestuia, partenerul public-privat va finanţa lucrările de proiectare, construcţie şi de renovare a centrelor de dializă, va echipa serviciul cu tehnologiile necesare și va angaja personalul medical.

Andrei Usatîi a precizat că noile centre de hemodializă ar putea să fie inaugurate peste un an. Anual în republică se fac peste 48 de mii de proceduri de hemodializă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?