X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Leonid Tocarenco: Sistemul judecătoresc din Moldova este imprevizibil

10 iul. 2013,, 15:30   Societate
3747 0
Foto : infotag.md
Sistemul judecătoresc din Moldova este imprevizibil, consideră Leonid Tocarenco – unul din participanţii la un proces de judecată pentru determinarea custodiei asupra unui copil minor.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia "Infotag", el a menţionat că "decizia nemotivată a instanţei de judecată trezeşte îngrijorarea pentru viaţa şi sănătatea copilului în vîrstă de doar un an".

Tocarenco a comunicat că în rezultatul divorţului, instanţa a decis ca micuţul să rămînă cu mama sa – fosta soţie a fiului său – Iulia Tocarenco, care "se află la evidenţă pentru consum de droguri, este privată de carnetul de conducere şi a comandat asasinarea soţului său, iar apoi şi asasinarea familiei lui".

Potrivit lui, Iulia nu dispune nici măcar de propria locuinţă, iar instanţa a pronunţat decizia în favoarea ei.

Pentru Tocarenco nu este clară logica acestei decizii.

"Mama copilului se poartă ciudat, s-a adresat de nenumărate ori la poliţie precum că i-a fost furat copilul, chiar dacă se plimba cu el seara, dimineaţa se ducea să scrie plîngere. Avocatul ei, Viorelia Gaşiţoi, care lucrează doar pentru imaginea ei, de asemenea, afirma că micuţul a fost răpit fără a prezenta niciun fel de dovezi şi fără a lua în calcul că anterior, fosta soţie nu era împotrivă ca băiatul să se afle cu tatăl său", a spus Tocarenco.

El este convins că "micuţul în niciun caz nu trebuie să rămînă cu mama sa, care consumă şi comercializează droguri, iar nopţile lucrează în serviciul de taxi".

Avocatul familiei Tocarenco, Anatol Barbacar, a menţionat că "anterior au fost desfăşurate patru şedinţe de judecată în rezultatul cărora, în mod straniu, judecătorii au luat decizia de a lăsa copilul în custodia mamei".

Potrivit lui, "instanţa a stabilit sancţiuni pentru tatăl copilului pentru că nu s-a prezentat la şedinţe, deşi Alexandru Tocarenco (tatăl copilului), fie că nu era anunţat sau era informat despre şedinţă abia peste cîteva zile de la desfăşurarea acesteia".

Avocatul a remarcat că "în ultima decizie a instanţei de judecată nu era indicat în ce termen şi în ce condiţii va fi transmis copilul mamei, însă, în pofida acestui lucru, mama nu a venit după băiat. În acest fel, pînă în prezent, copilul se află cu tatăl său, iar decizia instanţei va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel".

Avocatul şi-a exprimat speranţa că "problema va fi soluţionată la nivel naţional. Pe 8 iulie a fost depusă o reclamaţie la Curtea de Apel în care ne este toată speranţa, în caz contrar, tatăl copilului se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului".

De menționat că pe 24 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, Iulia Tocarenco a comunicat despre faptul că fiul ei de un an a fost răpit de fostul soţ Alexandru Tocarenco şi părinţii acestuia, iar organele de drept nu întreprind niciun fel de măsuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?