X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

SUA neagă că a declarat război Coreei de Nord

26 sep. 2017,, 21:00   Externe
2532 0

Statele Unite ale Americii neagă că a declarat război Coreei de Nord, iar Casa Albă spune că declarația Coreei de Nord cum că Donald Trump a declarat război prin discursul său sunt ”absurde”, scrie BBC News.

După ce ministrul de Externe al Coreei de Nord a spus, luni, că Statele Unite au declarat război, Casa Albă a reacționat și a transmis că acuzațiile Phenianului sunt Absurde. De asemenea, purtătorul de cuvînt al pentagonului a cerut nord-coreenilor să se oprească din amenințat că vor trage asupra bombardierelor americane.

Un purtător de cuvînt al ONU a declarat că discuțiile privind deschiderea focului idntre cele două țări ar putea duce la un conflict care s-ar putea dovedi a fi fatal.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că SUA „nu a declarat război împotriva Coreei de Nord și, sincer, sugestia este absurdă”.


Purtătorul de cuvînt al Pentagon, Robert Manning, a reacționat spunînd: „Dacă Coreea de Nord nu va opri acțiunile provocatoare, ne vom asigura că vom oferi opțiuni președintelui pentru a face față Coreei de Nord”.

Reacția Casei Albe și a Pentagonului vine după ce ministrul de Externe din Coreea de Nord, Ri Yong-ho, a declarat luni reporterilor că „întreaga lume ar trebui să-și amintească cu claritate că SUA a declarat prima război țării noastre”.

Cu două zile în urmă, avioanele americane au zburat aproape de coasta Coreei de Nord într-un spectacol de forță. Luni, în momentul în care a părăsit New York după Adunarea Generală a ONU, Ri a declarat că țara sa își rezervă dreptul de a trage asupra avioanelor americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian al Coreei de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав