X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Flash! Deputații la un pas de încăierare: tribuna Parlamentului a fost blocată (VIDEO)

4 iul. 2013,, 13:22   Politică
4730 8
Foto: noi.md
Certurile și replicile dure din Parlament continuă. De această dată, deputații erau cît pe ce să se încaiere. Totul din cauza unui proiect de lege care prevede că cetățenii străini care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova vor fi obligați să se înregistreze la intrarea în țară, în caz contrar, vor fi amendați cu pînă la 400 de lei.

Proiectul nu a fost pe placul deputaților PCRM, care, timp de cîteva minute, l-au criticat. Potrivit acestora, în stînga Nistrului sînt unele persoane care nu au cetățenie moldovenească, iar asta înseamnă că ei la fel vor fi obligați să se înregistreze. Ulterior, circa 5 deputații comuniști s-au îndreptat spre tribuna Parlamentului, au înconjurat-o, astfel blocînd activitatea legislativului.

Nemulțumit de comportamentul deputaților PCRM, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a calificat acțiunile acestora drept isterizare a opiniei publice. Astfel, în timp ce Streleț vorbea de la microfon, deputatul comunist Eduard Mușuc s-a apropiat de el, încercînd să-i interzică să-și continue discursul. Ulterior, de cei doi s-a apropiat liberal-democratul Chiril Luchinschi, iar rînd pe rînd și alți deputați liberal-democrați și comuniști.

Spiritele s-au calmat după ce președintele Parlamentului a declarat o pauză de 10 minute.

Ulterior, Parlamentul și-a reluat activitatea, dezbătînd un alt proiect de pe ordinea de zi.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?