X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Chișinău: Pagubele provocate de ploi ajung la 10 milioane de lei

2 iul. 2013,, 13:42   Societate
2351 0
Fotо: publika.md
Pagubele în urma ploilor abundente din municipiul Chișinău sînt estimate la 10 milioane de lei. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, transmite NOI.md.

Primarul de Chișinău a ținut să menționeze că, în general, serviciile municipale au făcut față volumului de apă, chiar dacă canalizarea pluvială pe anumite străzi a fost blocată. ”Pagubele se estimează la 5-10 milioane de lei. Printre măsurile imediate preconizate sînt restabilirea suprafeței carosabilului, curățarea străzilor de pietriș și nisip, curățarea căilor de scurgere a apei, reabilitarea traseului principal și podurilor de la Durlești, evaluarea pagubelor pentru gospodăriile private, restabilirea zidului de susținere a bulevardului Renașterii, curățarea albiei rîurilor Bîc și Durlesti, restabilirea acoperișurilor și altele”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Printre obiectivele pe termen mediu, primarul de Chișinău a numit ”curățarea, lărgirea și adîncirea albiei rîului Bîc în perimetrul străzilor Petru Rareș și A.S. Pușkin, curățarea, lărgirea și adîncirea albiei rîului Durlești în perimetrul străzii Cornului, creșterea capacității pluviale în zona străzilor Ion Creangă, Calea Ieșilor, Petricani, Inculeț etc.”

De asemenea, edilul a menționat că pentru anul viitor este preconizată construcția a circa 10 obiective de canalizare pluvială după modelul din zona Gării Feroviare și străzile Muncești, Vadul lui Vodă, în acest scop fiind necesară o sumă importantă de bani. ”Voi propune ca investițiile pentru situații excepționale să fie de cel puțin 30 milioane de lei, deși necesarul se ridică la sute de milioane”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Potrivit Primăriei Chișinău, ploile abundente din ultimele zile au afectat în Chișinău 186 de apartamente, 30 de subsoluri, 31 de scări, 70 de curți de bloc, 48 de arbori și 40 de străzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?