X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Oleg Horjan: Audieri în problemele Transnistriei vor avea loc în Rada Supremă a Ucrainei în luna septembrie

2 iul. 2013,, 10:54   Politică
2912 1
Foto: dniester.ru
Pentru luna septembrie, în Rada Supremă a Ucrainei au fost planificate audieri speciale dedicate chestiunilor de care sînt preocupaţi cetăţenii Transnistriei. Anunţul a fost făcut în şedinţa Comisiei parlamentare pentru politică externă şi relaţii internaţionale a sovietului suprem transnistrean de către deputatul Oleg Horjan, membru al grupului sovietului suprem pentru colaborarea cu Rada Supremă a Ucrainei.

Agenţia "Infotag" comunică cu referire la site-ul CS că Horjan i-a informat pe deputaţi despre faptul că Serghei Gordienco, conducătorul grupului interfracţionar pentru colaborarea cu Transnistria al Radei Supreme a Ucrainei, i-a trimis o interpelare de deputat premierului Nicolai Azarov, şefului autorităţii de politică externă, Leonid Kojara, Ministerului Educaţiei, referitor la respectarea drepturilor ucrainenilor care locuiesc în Transnistria.

Horjan a spus că în interpelare se solicită ca funcţionarilor din diferite instituţii ucrainene să li se pună în sarcină rezolvarea problemelor social-umanitare ale conaţionalilor cu domiciliul în Transnistria.

"Este vorba despre posibilitatea de deschidere a unui consulat ucrainean în rmn, a unor treceri de frontieră suplimentare între Ucraina şi Transnistria, rezolvarea diferitelor probleme în domeniul învăţămîntului, al liberei circulaţii a cetăţenilor, dar şi privind activitatea transportatorilor locali pe teritoriul ţării vecine", a precizat Horjan.

Amintim că grupul interfracţionar din parlamentul ucrainean a fost format în luna martie, iar reprezentanţii acestuia au avut deja întrevederi cu deputaţii sovietului suprem, în timpul unei vizite la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?