Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Primăria a cheltuit milioane de lei ineficient. Chirtoacă se justifică

29 iun. 2013,, 10:59   Societate
2785 1
Foto: eurotv.md
Curtea de Conturi a verificat activitatea Primăriei Chișinău şi a ajuns la concluzia că administraţia municipală a cheltuit sute de milioane de lei în mod ineficient. Auditorii au găsit nereguli în aplicarea politicilor de impozitare, dar şi în gestionarea banilor publici, scrie publika.md.

Anul trecut, primăria a acordat prime nejustificate unor funcţionari publici, a căror sumă ajunge la 300.000 de mii de lei. Mai mult, în raportul auditorilor se mai arată că, din cauza managementului defectuos la contractarea şi executarea lucrărilor de reparaţie a şapte străzi, autorităţile municipale au cheltuit ilegal 51 de milioane de lei.

Angajaţii Curţii de Conturi au constatat că achiziţiile publice se fac cu abateri grave de la legislaţie. "Am constatat că există multiple nereguli atît în cadrul normativ, cît şi în activitatea de management a instituţiilor în ce privește prestarea serviciilor calitative şi folosirea rațională a banilor din bugetul municipal", a declarat pentru publika.md auditorul Sergiu Ştirbu.

Chirtoacă se justifică şi spune că ar exista anumite nereguli în activitatea primăriei. Totuşi, acesta crede că situaţia este bună, comparativ cu anii trecuţi. "Este un rezultat pozitiv faţă de anul trecut, dar sînt şi lucruri nerezolvate. Am luat nişte bani pe care îi întoarcem în rate înapoi, dar între timp, am modernizat 100 de troleibuze, 10 drumuri, apeducte şi canalizări. Asta e o performanţă, cred că altfel ar trebui privite lucrurile", a declarat Dorin Chirtoacă pentru sursa citată.

Concluziile Curţii de Conturi vor fi publicate în "Monitorul oficial" în termen de 15 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?