Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

„Vatra” își deschide porțile pentru o nouă escapadă (VIDEO)

26 aug. 2017,, 14:01   Societate
4079 0

Au mai rămas zile numărate pînă cînd iubitorii de aventură se vor putea teleporta în secolele XII-XVI, fără mult efort și fără să meargă prea departe. O vor putea face la Festivalul Medieval, desfășurat în mod tradițional la complexul etno-cultural „Vatra” , informează Noi.md.

Ajuns la cea de-a treia ediție, grandiosul eveniment va avea loc în primele zile ale toamnei – pe 1,2 și 3 septembrie. Organizatorii promit vizitatorilor senzații tari și activități pentru toate gusturile. Programul va cuprinde spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, parada cluburilor de reconstituire istorică, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, expoziții de arme și obiecte medievale.

„Ne-am propus să începem toamna cu un eveniment de anvergură: îi invităm pe toți să ne teleportăm împreună în epoca medievală, să descoperim viața cavalerilor medievali, a trubadurilor, a boierilor de pe vremea aceea și să învățăm istoria neamului, pentru că acest eveniment are o conotație istorică în primul rînd. Vom avea oportunitatea să experimentăm și noi acea viață din epoca medievală”, ne-a relatat Svetlana Matvievici, blogger – ambasador al evenimentului.

Și pentru că incursiunea în lumea medievală nu poate avea loc pe stomacul gol, vizitatorii vor avea ocazia să guste din bucatele pregătite pe loc, după reţete specifice epocii. Principalul deliciu culinar, spun organizatorii, vor fi plăcintele cu prune, un soi de bucate tradiționale, mai puțin cunoscute de moldoveni.

Noutatea evenimentului din acest an va fi Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorice, găzduit în premieră de țara noastră. La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din mai multe țări.


„Vor fi lupte autentice corp la corp, iar finalul se va încununa cu o bătălie de peste 150 de medievali, toți echipați. O altă atracție a evenimentului va fi tiroliana, cea mai lungă tiroliană din Moldova unde cei mai curajoși vor avea posibilitatea să-și încarce bateriile cu adrenalină. Vor mai trageri cu arcul, tir, golf, aruncat de topoare și multe alte distracții”, a adăugat Svetlana Matvievici.

Prețul biletului pentru o zi la festival este de 100 de lei, pentru 2 zile – 150 de lei, iar pentru toate trei zile– 200 de lei. Programul se va încheia cu un foc de tabără și fire-show feeric.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?