Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Populaţia are mai multă încredere în pompieri şi sectorişti – rezultatele unui sondaj de opinie

24 iun. 2013,, 14:46   Societate
2258 0
Foto : impactingorj.com
Populaţia Republicii Moldova are mai multă încredere în pompieri, salvatori şi inspectorii de sector şi consideră că aceste subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne sînt cel mai puţin corupte. Acestea sînt rezultatele sondajului de opinie prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în timpul prezentării rezultatelor sondajului, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menţionat că studiul a fost realizat cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova şi a unui fond privat american. Scopul studiului este de a promova imaginea MAI printre cetăţenii Republicii Moldova, de asemenea, de a afla care este atitudinea lor faţă de reformele implementate în ultimii trei ani în cadrul MAI.

Printre cele şapte rubrici cu întrebări s-au regăsit: "Încrederea faţă de instituţie", "Prestigiul profesiei", "Inspectorul de sector".

Potrivit expertului companiei "CBS-AXA", Arcadie Barbăroşie, în topul a 15 instituţii diferite, poliţia, care se bucură de încrederea a 33% dintre cetăţeni, ocupă locul 8.

"Dintre subdiviziunile MAI, de cea mai mare încredere se bucură Serviciul Protecţie Civilă și Situaţii Excepţionale. De cealaltă parte, cetăţenii au cea mai puţină încredere în Poliţia Rutieră. Populaţia consideră că fenomenul corupţiei este caracteristic conducerii, persoanelor care ocupă posturi medii şi superioare în cadrul subdiviziunilor MAI", consideră respondenţii.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-21 mai în 13 raioane ale Republicii Moldova. Studiul nu a cuprins regiunea transnistreană. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1228 de cetăţeni, marja de eroare fiind de plus-minus 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?