X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Miniștrii milionari. Leancă – lider

24 iun. 2013,, 09:40   Politică
6945 14
Foto: publika.md
Averea a opt membri ai Guvernului, făcută publică de CNI, se ridică la cîteva milioane de lei. Conform declaraţiilor de avere, pe primul loc ca putere financiară, se află premierul Iurie Leancă, transmite UNIMEDIA.

Prim-ministrul a indicat în declaraţia de avere două case, care valorează aproape un milion de lei, şi două terenuri, estimate la peste 160 de mii de lei. Anul trecut, din salariul de ministru de Externe şi din vînzarea a două maşini, Leancă a încasat circa 400 de mii de lei. Politicianul are două conturi bancare, în care păstrează peste un milion de lei.

Pe locul doi s-a situat averea ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, care depăşeşte un milion de lei. Circa şase milioane de lei costă cotele-părţi la două întreprinderi. A declarat trei locuinţe, al căror preţ depăşeşte suma de trei milioane de lei. Din activitatea didactică şi din salariu, Bumacov a obţinut peste 120 de mii de lei. Politicianul deţine trei conturi bancare, în care păstrează peste trei milioane de lei.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a indicat în declarație sa un apartament, un automobil şi două conturi bancare, în care a depus aproape două milioane de lei. Sandu a încasat de la Banca Mondială un salariu de peste 800 de mii de lei.

Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne, a declarat două case, două loturi de pămînt şi un automobil. Polticianul deţine şi depozite bancare de aproape 100.000 de lei. Iar din salariu a obţinut peste 80 de mii de lei.

În lista miniștrilor care și-au declarat averea este și noul ministru al Transporturilor, Vasile Botnari, care a indicat că nu are locuinţă. Dar acesta are un automobil care valorează aproape 350 de mii de lei, iar în două conturi bancare ţine jumătate de milion de lei.

În 2012, Natalia Gherman a depăşit pragul de un milion de lei. Are un apartament estimat la peste jumătate de milion de lei şi un BMW de peste 600 de mii de lei. Venitul soţului Nataliei Gherman a depăşit în 2012 un milion de lei, iar în conturi bancare deţine 170.000 de lei.

Ministrul Sportului, Octavian Bodişteanu, a arătat în declaraţia de avere doar salariul, mai mic de 100 de mii de lei. Ministrul Culturii, Monica Babuc, a declarat un apartament, estimat la peste 200 de mii de lei şi un venit de peste 300 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?