Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Ședința Parlamentului are caracter închis. Solicitările opoziției au fost ignorate

20 iun. 2013,, 12:26   Politică
2108 0
Foto : noi.md
Ședința legislativului în cadrul căreia urmează să fie organizate audieri parlamentare pe problema transnistreană se va desfășura cu ușile închise. Asta în pofida faptului că membrii PCRM au insistat ca audierile să fie publice.

Astfel, la ședință este prezent șeful statului Nicolae Timofti, viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov, şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate Mihai Balan, ministrul Apărării Vitalie Marinuța, ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean, dar și membrul în cadrul Comisiei Unificate de Control Ion Bodrug.

Chiar de la începutul ședinței, membrii PCRM au declarat că audierile trebuie să fie deschise, deoarece nu se pune la cale un complot împotriva Transnistriei, dar se dorește evitarea unor isterizări.

“Caracterul închis va provoca o intrigă și va contribui la isterizarea societății. Lumea trebuie să-și cunoască eroii și trebuie să vadă cu ce întrebări se adresează deputații la miniștri. Lumea trebuie să știe că este o isterizare din partea unor canale TV”, a menționat deputatul PCRM Iurie Muntean.

În același timp, liberalii, liberal-democrații și democrații insistă ca audierile să fie închise.

„Propunerea este ca şedinţa în care se va examina subiectul transnistrean sa fie închisă. Este o propunere nu doar din partea fracţiunii noastre, dar şi din partea a încă două fracţiuni”, a spus preşedintele fracţiunii PLDM Valeriu Streleț.

”Este rolul opoziției. Ei strigă tare mult, dar sînt cuminți doar cînd se află la guvernare”, a afirmat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?