X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Vitalie Marinuţa: Cred ca nu trebuie sa trecem în isterie sau în panică, în legătură cu un potenţial conflict militar

20 iun. 2013,, 01:54   Politică
5010 1
Foto: adevarul.ro
Ministrul Apărării al Republicii Moldova consideră că "nu trebuie să trecem în isterie sau în panică, în legatură cu un potenţial conflict militar".

Într-un interviu realizat de portalul Romanian Global News, citat de Agenţia "INFOTAG", Marinuţa a menţionat că "situatia este tensionata, şi nu de ieri, de azi, este tensionata de ani buni de zile", iar "ultimele evoluţii, în special promulgarea Legii cu privire la aşa numita frontieră de stat a Transnistriei, se schimbă puţin accentele şi în soluţionarea conflictului transnistrean".

"Eu sunt ferm convins că nu sunt premise pentru un conflict militar, asta pentru că potenţialul, atât a aşa numitelor forţe transnistrene, cât şi al contingentului rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, nu permite declanşarea unui conflict militar. Nici chiar interesele, necesităţile lor, la momentul actual, nu sunt în favoarea unui conflict militar", este convins ministrul. El atrage atenţia asupra faptului că Federatia Rusa deţine în regiune un contingent foarte mic, incapabil să ducă la bun sfârşit un eventual atac militar, iar o eventuală suplinire a forţelor este împiedicată de Ucraina, care deţine preşedinţia OSCE.

Totodată, el a spus că "Armata Naţională are capabilităţile necesare pentru a-şi îndeplini misiunile constituţionale şi alte misiuni care stau în faţa ei".

Ministrul Apărării a mai comunicat că atât el cât şi analiştii Armatei Naţionale consideră că "potenţialul armatei nistrene nu le permite declanşarea unui conflict militar şi mai ales nu permite continuarea acestei acţiuni, de unii singuri".

El a mai remarcat că, pe de alta parte, "Federaţia Rusă nu are interes, la moment, să susţină un astfel de conflict, pentru că pierderile pe plan internaţional ar fi mai mari decât un eventual câştig, de o parte sau de alta".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав