X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

”Rospotrebnadzor” a început să țină evidența separată a producției alcoolice din regiunea transnistreană

19 iun. 2013,, 11:09   Societate
2635 0
Foto : gastronom.ru
”Rospotrebnadzor” a început să țină evidența separată a producției alcoolice importate din regiunea transnistreană. Astfel, Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei („Rosselihoznadzor”), a publicat comunicatul ”Privind livrările producției din statele transcaucaziene, Republica Moldova și RMN”, în care în premieră se menționează despre evidența separată a producției alcoolice importate din regiunea transnistreană.

Potrivit documentului, în luna iunie 2013, Rusia nu a importat producție alcoolică din regiunea transnistreană. Totodată, în perioada de referință, în Rusia din Moldova au fost importate 52 de loturi de producție alcoolică (47 de loturi de vin și 5 de divin) de la 7 producători. Toată producția a corespuns normelor sanitare.

De menționat că, anterior, ”Rospotrebnadzor” relata doar despre livrările de producție alcoolică din Republica Moldova, iar producția întreprinderilor din regiunea transnistreană (Kvint, Buket Moldavii etc.) era inclusă în lista comună a companiilor din Moldova cu drept de export pe piața rusă.

Potrivit datelor statistice oficiale, în anul 2012, Moldova a majorat exportul de producție alcoolică în Rusia cu 27,4% - pînă la 61,02 mil. de dolari. Rusia continuă să dețină locul întîi după volumul de import al producției alcoolice din Moldova, ponderea ei fiind de 29% din volumul total al producției alcoolice exportat de Moldova în perioada respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?