X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Alexandr Goltz: Nu mai e mult și începe războiul

2 aug. 2017,, 00:00   Externe
6691 7

Ziarul The Wall Street Journal a scris că Departamentul de Stat și Departamentul Apărării au dezvoltat planurile pentru furnizarea către Ucraina a așa-numitele arme letale, în special complexe de rachete antitanc, ne reamintește jurnalistul si expertul militar rus Alexander Goltz.

„Deși observatorii realisti cred că procedura adoptarii unei astfel de decizii ar putea dura mai multe luni, faptul că exista un astfel de plan este dovada unui viraj grav al SUA în abordarea conflictului militar din Ucraina. De mai mulți ani, parlamentarii din SUA au adoptat în mod regulat rezoluții privind livrările de arme către Ucraina. Cu toate acestea, propunerile legislative au fost blocate constant de către administrația SUA, deoarece livrarile deschise de arme în zona de conflict este o afacere foarte riscantă”, scrie autorul.

El continua: „Rețineți că, atunci cînd vine vorba despre război modern, a spune arme “defensive” sau “ofensive” înseamna demagogie rău intenționata. Dacă cineva planifică o ofensivă, are nevoie în mod natural și de “sisteme defensive”, cum ar fi armele de apărare aeriană ( pentru a asigura protecția trupelor atacatoare) sau antitanc (pentru a preveni un posibil contra-atac cu blindate etc)”.

Altfel spus, constata Goltz, Washingtonul deja se concentreaza asupra posibilității rezolvarii in „forta“ a crizei din Ucraina, cu toate riscurile care decurg din aceasta soluție. Asta se întîmpla ca urmare a eșecului aparent al diplomației. Acordurile de la Minsk nu sînt realizate. Moscova și Kiev se afla în dezbateri interminabile despre care elemente ale acestor acorduri trebuie să fie în primul rînd puse in aplicare. Rusia insistă asupra faptului că Ucraina trebuie in primul rand sa acorde statut special zonelor controlate de separatiști. Kievul, la randul sau, cere ca Rusia sa-i predea controlul propriei granițe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав