X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

România va investi în proiecte energetice comune cu Moldova

31 iul. 2017,, 10:53   Economie
2358 0

România reconfirmă intenția de realizare a investițiilor în proiectele de interconectare a rețelelor de transport gaze naturale și energie electrică ale ambelor ţări.

Acest lucru l-au declarat reprezentanţii Ministerului Economiei al României în cadrul întîlnirii de la Bucureşti cu un grup de specialiști din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Moldovei, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al instituţiei de profil din Moldova, părţile au discutat unele aspecte de facilitare a investițiilor românești în proiectele de interconectare a rețelelor de transport de gaze naturale și energie electrică între România și Republica Moldova, precum și opțiunile de realizare practică a acestor proiecte.

În cadrul discuțiilor autoritățile române și-au reconfirmat intențiile de realizare a investițiilor în proiectele nominalizate. În context, părțile au convenit asupra elaborării și agreării reciproce a foilor de parcurs pentru implementarea proiectelor cu determinarea responsabilităților pentru realizarea investițiilor și implementării proiectelor.

Delegația moldovenească a reliefat prevederile cadrului juridico-normativ, în raport cu opțiunile de realizare a investițiilor respective în Moldova, urmînd ca prin eforturi conjugate sa fie identificată soluția optimă de realizare în practică a intențiilor declarate.

Vizita delegaţiei Ministerului Economiei şi Infrastructurii al Moldovei la Bucureşti a fost organizată în contextul continuării dialogului bilateral pentru realizarea proiectelor de interconectare a reţelelor de transportare a gazelor naturale şi energiei electrice din România în Moldova, iniţiat de prim-miniștrii ambelor ţări, Pavel Filip şi Mihai Tudose, în timpul vizitei şefului Guvernului României la Chişinău pe 21 iulie curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?