Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Cetățenii moldoveni îi solicită lui Putin să creeze o autonomie moldovenească în Federația Rusă. VIDEO

13 iun. 2013,, 14:03   Societate
11563 12
Foto : info-prim.md
In Rusia a apărut necesitatea creării unei autonomii moldovenești – susțin cetățenii moldoveni. Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Obștești "Moldova Mea" Fiodor Ghelici, care, în numele și din partea cetățenilor moldoveni care se află în Rusia, i-a trimis președintelui Vladimir Putin o scrisoare de mulțumire și apreciere pentru faptul că "Rusia, ca întotdeauna, i-a primit sub aripa sa pe cetățenii moldoveni, le-a oferit locuri de muncă și nu doar posibilitatea de a-și asigura familiile, dar și de a sprijini economia Moldovei".

Ghelici argumentează această necesitate prin faptul că aproximativ 1 milion de moldoveni lucrează în Rusia, asigurîndu-și un trai decent. "Rusia a devenit a doua casă pentru sute de mii de moldoveni. Și, datorită acestei țări, crește volumul remitențelor în Moldova: numai în ianuarie și februarie a acestui an, moldovenii au trimis acasă peste 200 milioane de dolari".

"Fiți siguri, opinia politicienilor din Moldova despre Rusia nu este opinia poporului moldovenesc. Ne pare rău, dar și noi avem "pederaști" politici. Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova iubesc Rusia și vorbesc cu mîndrie în limba rusă. Mai mult, ei solicită cetățenie rusă. În opinia noastră, a apărut necesitatea ca în Rusia, cea mai multinațională țară, să fie creată o autonomie moldovenească", se spune în scrisoare.

Ghelici și-a împărtășit impresiile din călătoria sa în Rusia. Potrivit lui, în această țară pleacă coloane mari de mașini cu numere moldovenești. "Am senzația că moldovenii fug de o explozie a centralei nucleare", a spus el.

Președintele Asociației le-a recomandat politicienilor moldoveni să nu zboare cu avioanele, dar să circule cu mașinile pentru a vedea și auzi oamenii care pleacă din țară în căutarea unei bucăți de pîine, sfătuindu-i ”să nu ponegrească țara care ne oferă o bucată de pîine”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?