Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Inundaţii în România

13 iun. 2013,, 11:29   Externe
7500 0
Foto : rian.ru
Nouă judeţe sînt afectate de inundaţii, în timp ce 20 de localităţi sînt inundate în Galaţi, apa afectînd şi 30 de anexe gospodăreşti din judeţul Sălaj, potrivit ultimelor date furnizate, joi, AGERPRES de oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne.
Judeţele afectate de inundaţii sînt: Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Dîmboviţa, Galaţi, Iaşi, Sălaj şi Vrancea.

Angajaţii MAI, prin reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru remedierea situaţiilor în 28 de localităţi, cele mai multe intervenţii realizîndu-se în Sălaj (11) şi Iaşi (9).

În prezent mai este doar o localitate, în judeţul Dîmboviţa, fără energie electrică, unde se lucrează pentru remedierea problemei.

În urma ploilor abundente au fost afectate mai multe surse de apă potabilă, autorităţile intervenind cu motopompe pentru a scoate apa din fîntîni. Astfel de situaţii sînt în Sălaj (66), Alba (6) şi Bacău (6).

Potrivit oficialilor MAI, inundaţiile au afectat şi două drumuri judeţene, în Iaşi şi Argeş, fără însă a fi oprită circulaţia, şi şapte drumuri comunale, în Vrancea, Bihor şi Sălaj, unde traficul se desfăşoară cu dificultate.

Totodată, angajaţii ISU Bacău au intervenit în zona Podul Turcului, afectat de inundaţii.

Centrul Operaţional al MAI va rămîne activ pentru monitorizarea tuturor situaţiilor din ţară, au precizat pentru AGERPRES oficialii instituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?