Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Expert: cetăţenii Moldovei preferă să plătească în numerar şi să ţină banii "la ciorap"

11 iul. 2017,, 17:00   Societate
1380 0

Cetăţenii Moldovei preferă să plătească în numerar decît cu cardul bancar şi să ţină banii "la ciorap", dar nu la bancă. Acestea sînt concluziile unui studiu realizat de expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniţă.

El a atras atenţia la faptul că în prezent depozitele persoanelor fizice în sistemul bancar constituie 37,6 mlrd. lei, într-o uşoară scădere faţă de luna februarie, cînd acestea au atins maximul istoric de 38,5 mlrd. lei.

"Această scădere este provocată de o uşoară retragere a depozitelor cu dobîndă, factor care a determinat creşterea ponderii depozitelor la vedere fără dobîndă de la 8,5% la 9,2%. Altfel spus, depozitele moldovenilor care nu aduc dobîndă din sistemul bancar la ziua de azi constituie 3,4 mlrd. lei. Moldovenii sînt foarte atenţi cu banii lor. Cetăţenii noştri preferă să ţină banii în buzunar, iar dacă îi lasă la bancă, atunci doar pentru a cîştiga din dobîndă. Neîncrederea în achitările cu cardul ne face să fim foarte grijulii cu banii noştri, dar să nu uităm de cele 16,7 miliarde lei, bani în numerar aflaţi în circulaţie, care sigur nu aduc nici un fel de dobîndă", menţionează expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?