Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Concediu prenatal mai mare pentru femeile care nasc mai mulți copii

10 iun. 2013,, 10:55   Societate
2934 0
Foto : baby.ru
Femeile însărcinate cu tripleți sau mai mulți copii ar putea avea concediu prenatal mai mare. Prevederile se conțin într-un proiect de lege înregistrat de către deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, relatează NOI.md.

Autorii propun ca femeile salariate, ucenicele, precum şi soţiile aflate la întreţinerea salariaţilor, care sînt purtătoare a sarcinilor multiple cu 3 și mai mulți feți, să beneficieze de concediu prenatal de 112 zile. Asta în condițiile în care legislația actuală prevede 70 de zile.

Membrii PLDM consideră că acest lucru este necesar din cauza faptului că în timpul sarcinii multiple crește riscul apariției unor probleme de sănătate atît în cazul mamei, cît și al copiilor. De asemenea, acordarea certificatului de concediu medical de la 25 de săptămîni de sarcină este rațional și din cauza că femeile însărcinate cu un copil sau gemeni de regulă nasc la termenul de 40 de săptămîni, beneficiind în așa fel de 10 săptămîni de concediu prenatal, însă gravidele cu tripleți în mare parte nasc nedepășind termenul de 35 de săptămîni.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2010 au fost înregistrate 2 cazuri de nașteri multiple, iar în anul 2011 – 5 cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?