Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Chirtoacă împotriva mașinilor de poliție dotate cu camere de luat vederi și radare

10 iun. 2013,, 10:25   Societate
5421 3
Foto : noi.md
Ministerul Afacerilor Interne ar trebui să renunțe la mașinile dotate cu camere de luat vederi și radare. De această părere este primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care consideră că metoda actuală de supraveghere a traficului rutier nu este una dintre cele mai eficiente.

”În Suedia spre exemplu nu stă nimeni cu radar pe marginea drumului. Asta este pierdere de timp, combustibil și oameni implicați în activități inutile. Acolo stau radare permanente.Sînt instalați stîlpi cu camere de luat vederi. Chiar dacă vrei să mergi mai repede, nu poți, pentru că stau la cîțiva zeci de kilometri. Ești obligat să mergi constant cu 90. E o modalitate prin care omul este descurajat să meargă cu viteză mare. Un sfat pentru poliție: decît să stea cu radare la fiecare intersecție sau să circule pe șosele, mai bine să fie radare statice, care să asigure monitorizarea întregului trafic de la un capăt la altul”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Amintim că, în ultimele luni, poliția a primit 90 de mașini de marcă Skoda Rapid. Cîteva dintre acestea sînt dotate cu radare performante, sisteme de identificare a automobilelor parcate ilegal și tablete digitale cu soft pentru aplicarea automată a amenzilor. Automobilele au fost achiziționate de către Ministerul Afacerilor Interne urmare a unei licitații publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?