X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Rusia a testat o NOUĂ RACHETĂ intercontinentală

7 iun. 2013,, 17:16   Externe
4213 0
Foto : rfi.ro
Ministerul rus al apărării a testat joi prototipul unei noi rachete balistice intercontinentale. Lansarea a avut loc pe poligolul Kapustin Yar, a anunţat biroul de presă al instituţiei.

«Joi, 6 iunie 2013, trupele de rachete au testat cu succes pe poligonul Kapustin Yar din regiunea Arhanghelsk, prototipul unei noi rachete balistice intercontinentale», se arată în comunicatul preluat de agenţia RIA Novosti.

Agenţia ITAR-TASS a precizat, la rîndul ei, că scopul acestei lansări a vizat verificarea caraceristicilor noii arme şi a tuturor componentelor, precum şi capacitatea de îndeplinire a misiunilor tehnico-tactice, a gradului de rezistenţă la diferiţi factori.

Anterior, pe canale oficiale, s-a anunţat că, la Smolensk, a fost prezentat modelul unui nou sistem de rachetă de croazieră cu raza mică de acţiune, în cadrul unei conferinţe dedicată dezvoltării trupelor de apărare aeriană.

Racheta de croazieră Sosna este destinată apărării trupelor terestre şi a altor unităţi armate aflate în diferite forme de acţiune, de un eventual atac aerian. Sosna poate funcţiona cu succes în orice condiţii atmosferice, inclusiv de vizibilitate redusă. De asemenea, racheta îşi atinge ţinta chiar dacă există bruiaj artificial sau natural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?