Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Sondaj: Voronin – în topul celor mai credibile personalități politice din R. Moldova. VIDEO

5 iun. 2013,, 14:48   Politică
4118 1
Foto : noi.md
Liderul comuniștilor Vladimir Voronin este personalitatea politică care cel mai mult inspiră încredere populației. Aceasta este una dintre concluziile sondajului prezentat astăzi de către Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS la inițiativa Agenţiei de presă IPN.

La capitolul personalitate, sînt avantajați președintele PCRM, Vladimir Voronin (44%), și primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă (36%), în timp ce liderii fostei alianțe de guvernămînt înregistrează pierderi esențiale. ”Dorin Chirtoacă se menține în zona scorului de credibilitate, pentru că este un personaj care a fost un pic ferit de focul încrucișat din Parlament. Pierderi foarte mari înregistrează Vlad Filat – 5%, Marian Lupu – 10%, Mihai Ghimpu – 9%, Nicolae Timofti – 7% și Vlad Plahotniuc – 9%, a precizat sociologul Doru Petruți.

Cît privește credibilitatea partidelor în fața populației, PCRM întrunește cel mai mare scor – 43%, urmat de PLDM – 18%, PDM – 16% și PL – 13%. În cazul instituțiilor, respondenții susțin că au cea mai mare încredere în biserică, mass-media și autoritățile publice locale și foarte puțină încredere în Guvern, Parlament, Președinție, justiție și partide politice.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-26 mai. Volumul eșantionului – 1143 respondenți cu vîrste începînd de la 18 ani din peste 70 de localități ale republicii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?