Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

O dronă germană era cît pe ce să se ciocnească cu o aeronavă Airbus (VIDEO)

5 iun. 2013,, 09:47   Externe
4208 0
Foto: ruvr.ru
O înregistrare video secretă, realizată în urmă cu nouă ani de la bordul unui avion fără pilot german Luna care survola Afganistanul, arată cum acesta a evitat la limită un avion de pasageri afgan, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Această înregistrare, postată pe YouTube deşi este secretă, a generat nemulţumire în Germania, unde are loc o dezbatere pe tema achiziţionării unor noi avioane fără pilot.

Avionul german Luna, care cîntăreşte aproximativ 40 de kilograme, este prins în turbulenţele create de avionul de pasageri al companiei Ariana, după care scapă de sub control şi se prăbuşeşte în apropiere de capitala afgană, Kabul. Avionul fără pilot trece pe sub aripa stîngă a avionului de pasageri.

Epava avionului fără pilot nu a fost recuperată.

Revista germană Der Spiegel crede că avionul fără pilot a zburat la mai puţin de doi metri de aeronava Airbus A300, punînd în pericol vieţile celor 100 de persoane aflate la bord.

Avioanele fără pilot sînt controversate în Germania, atît din cauza "pagubelor colaterale" pe cîmpul de luptă, a deceselor civililor dar şi a capacităţilor de spionaj, care trezesc amintiri dureroase din perioada totalitaristă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?