X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Legalitatea Guvernului Leancă ar putea fi CONTESTATĂ la Curtea Constituțională

4 iun. 2013,, 11:16   Politică
3140 4
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova se va adresa la Curtea Constituţională pentru a stabili dacă Guvernul Leancă își poate exercita activitatea. În cadrul unei emisiuni la TV7, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că, deoarece Guvernul Filat a fost demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciune de acte de corupţie, în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul se află nu doar ex-premierul Vlad Filat, dar întreaga echipă guvernamentală care se regăsește acum în Guvernul Leancă, relatează NOI.md.

“Pe 3 mai, cînd am votat mai multe legi cu PLDM, liberal-democraţii ne-au rugat să precizăm dacă hotărîrea CC ţine doar de premierul pe nume Filat sau de întreg Guvernul de atunci. Şi noi am zis, împreună cu PLDM, că decizia ţine de întreg Executivul. Şi ce au făcut aceşti liberal-democraţi pe 30 mai? Au votat pentru acelaşi Guvern acuzat de corupţie. Doar patru miniştri sînt noi”, s-a indignat liderul comuniştilor.

Voronin a anunțat că, în dimineața acestei zile, se va întîlni cu juriștii de la partid și vor analiza posibilitatea de a se adresa la Curtea Constituțională pentru a stabili dacă acest Guvern este format legal.

Menționăm că, pe 5 martie, PCRM împreună cu PDM, dar și cîțiva deputați independenți, au votat pentru demiterea Guvernului Filat. Ulterior, candidatura lui Vlad Filat a fost desemnată de șeful statului, Nicolae Timofti, din nou la funcția de premier. Curtea Constituțională însă a decis că Vlad Filat nu mai poate fi desemnat în funcția de premier, întrucît a fost demis pentru suspiciune de acte de corupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав