X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Cinci femei în Guvernul Leancă

31 mai. 2013,, 12:26   Politică
6727 9
Foto: noi.md
Tatiana Potîng, Natalia Gherman, Maia Sandu, Monica Babuc și Valentina Buliga sînt cele cinci femei care fac parte din Guvernul nou învestit. Iată care sînt funcțiile pe care le dețin acestea:

Valentina Buliga – ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei
Maia Sandu – ministrul Educației
Monica Babuc – ministrul Culturii
Tatiana Potîng – viceprim-ministru pe probleme sociale
Natalia Gherman – viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Preşedintele ONG-ului “Clubul Politic al Femeilor-50/50”, Ecaterina Mardarovici, a remarcat că numărul femeilor aflate la guvernare s-a dublat, iar acest lucru reprezintă ”o adevărată victorie”. ”În sfîrșit, componența de gen a Guvernului este una echilibrată. Aceste femei sînt totuși profesioniste și asta mă bucură dublu. Sper că acest lucru va duce la consolidarea femeilor, inclusiv la îmbunătățirea indicatorului cu privire la participarea echilibrată la luarea deciziilor”, a menționat experta.

”E o mare victorie și sînt sigură că aceste femei vor demonstra încă o dată cît de bine se pot descurca femeile atunci cînd li se încredințează posibilitatea de a lua decizii. Acest lucru l-a demonstrat și doamna Palihovici, în timpul scurt în care a exercitat funcția de președinte al Parlamentului. Am văzut cît de organizat, respectuos și bine s-a descurcat în funcția pe care a avut-o. Deci, puțin curaj, pentru ca să fim mai multe acolo și să aducem o îmbunătățire în Republica Moldova”, a adăugat Ecaterina Mardarovici.

Noul Guvern, condus de liberal-democratul Iurie Leancă, a fost votat în Parlament, în seara zilei de 30 mai, cu 58 de voturi pro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав