X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Bilanţul incendiului din Londra a ajuns la 17 morţi

16 iun. 2017,, 00:00   Externe
3114 0

Poliţia a anunţat că bilanţul incendiului care a afectat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, o clădire din Londra, a ajuns la cel puţin 17 morţi, iar mai multe persoane sînt în continuare dispărute, informează BBC News online.

Bilanţul anterior era de 12 persoane decedate, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, dat fiind că multe persoane sînt date dispărute ori spitalizate în stare critică.

Serviciul Naţional Medical (NHS) din regiunea Anglia a transmis că 37 de persoane rămîn în continuare spitalizate, inclusiv 17 pacienţi în stare critică, în urma incendiului.

Incendiul a distrus o clădire de 24 de etaje - Turnul Grenfell, situat în zona Kensington, în vestul Londrei.

Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura "săptîmîni", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra. Cotton a mai explicat că din cauza distrugerilor produse la etajele superioare ale clădirii, iniţial vor fi trimişi cîini specializaţi pentru a cerceta incinta, "deoarece sînt mult mai uşori decît oamenii şi pot acoperi o zonă mai mare într-un timp mai scurt".


Oficialul a mai declarat că un "număr necunoscut" de persoane se află în continuare în ruinele fumegînde ale clădirii Grenfell Tower.

Serviciul de pompieri a mai comunicat că salvatorii nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori în interiorul clădirii.

Premierul britanic Theresa May a întreprins joi o vizită privată la locul unde s-a produs incendiul devastator, unde a discutat cu poliţiştii şi pompierii care au participat la operaţiunile de salvare.

Aproximativ 60 de pompieri şi opt autospeciale de stins incendii sînt în continuare mobilizate în zonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?