Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Ultima zi de negocieri: Negocieri transparente pe furiș fără o majoritate parlamentară

30 mai. 2013,, 06:30   Politică
3347 0
Foto: interakt.md
Pe furiș, neclar și fără nicio finalitate. Așa a decurs ultima zi de negocieri, avînd în vedere astazi se va pune la vot noul guvern condus de Iurie Leancă. Deocamdată, o majoritate parlamentara nu exista, iar democrații și liberal-democrații s-au tot perindat pe holurile Ministerului Agriculturii, unde au loc negocierile, scrie inprofunzime.md. Un răspuns concret nimeni nu a putut oferi.

Negocieri transparente fuseseră anunțate odată cu începerea discuțiilor pe marginea formării unui nou guvern. In ultimele zile, politicienii au cam uitat de acest lucru, și au trecut la întrevederile pe furiș. Inca de la primele ore ale dimineții, Iurie Leancă s-a întîlnit cu democrații, departe de ochii presei. Pe la amiază, negocierile au continuat.

Si după amiază, Iurie Leancă a făcut o tură pe la Ministerul Agriculturii pentru a discuta cu colegii săi de partid.

Apoi Leancă s-a făcut nevăzut, părăsind clădirea pe o ușă din spate. Spre seară, democrații au mai prins la curaj.

Și totuși, decizii finale urmează să fie luate la Consiliile Politice ale PLDM și PD. In timp ce democrații și liberal-democratii nu reușesc să împartă funcțiile, celălalt partener de discuții, grupul Hadîrcă îndeamnă la consens.

Grupul Dodon a anunțat că nu votează noul guvern, iar Mihai Godea se mai gîndește. Investirea noului cabinet de miniștri va fi pusă la vot astazi la ședința parlamentului, unde Iurie Leancă va prezenta lista de miniștri și programul de guvernare. Tot în plen, președintele Nicolae Timofti va ține un discurs despre situația politică din țară. Pentru a fi investit, noul executiv trebuie să adune cel puțin 51 de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?