X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Liberalii reformatori din nou se opun lui Ghimpu

29 mai. 2013,, 13:43   Politică
2828 2
Foto: noi.md
Liberalii reformatori îi cheamă pe deputații democrați, liberal-democrați, dar și pe cei din fracțiunea liberală să voteze mîine guvernul proeuropean al viitoarei coaliții de guvernare. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul din partea liberalilor reformatori, Valeriu Saharneanu, a subliniat că de investirea noului guvern proeuropean depinde posibilitatea înaintării țării noastre pe un drum larg și luminos către civilizația europeană.

„Dacă vom condiționa la nesfîrșit formarea guvernului, ne vom face responsabili în fața istoriei pentru curmarea acestui drum de destin. Este momentul cînd trebuie să lăsăm la o parte ambițiile, să renunțăm la interesul personal ori de partid și să ne unim pentru o pornire demnă de statutul pe care ni l-au dat alegătorii. E momentul să aducem la îndeplinire voința lor exprimată în cadrul celor trei scrutine din anul 2009 și 2010 de a integra R. Moldova în Uniunea Europeană”, a precizat Valeriu Saharneanu.

Către deputații liberali care au rămas devotați liderului PL, Mihai Ghimpu, liberalii reformatori au venit cu un apel aparte. „A nu susține votarea unui nou guvern proeuropean în condițiile crizei politice de azi înseamnă o raliere directă la opinia poziției comuniștilor, care pledează fervent pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia - Belarus - Kazahstan. Vă îndemnăm să nu fiți detractorii parcursului european al R. Moldova”, a specificat deputata Ana Guțu.

Anterior, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, declara că nu va susține învestirea noului Guvern condus de Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав