Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Moldova poate să rămînă fără cel mai mare fluviu (Video)

11 iun. 2017,, 14:00   Societate
6230 1

Amenajarea zonei riverane a rîului Răut este o problemă care vizează nu numai municipiul Bălți, aceasta ține, mai cu seamă, de competența Agenției «Apele Moldovei», consideră vice-primarul de Bălți Igor Șeremet.

Deoarece conform legislației ei sînt obligați, în principiu, să monitorizeze în mod corespunzător toate rîurile Republicii Moldova, informează btv.md

Experții consideră că curățarea doar a porțiunii rîului Răut, care trece prin oraș, nu este o soluție, căci în cîteva luni, totul va reveni la situația inițială. Este necesar ca rîul să fie curățat începînd de acolo de unde izvorăște și pe toată albia.


„Am colectat deja documentația relevantă, am coordonat și am adunat răspunsurile de la o serie de instituții specializate și am depus o solicitare la Agenția«Apele Moldovei», pentru a fi început procesul de elaborare a unui studiu de fezabilitate și a documentației de proiectare cu estimările de rigoare, pentru ca toate aceste măsuri să fie finanțate din Fondul Ecologic, așa cum este prevăzut de lege. Pentru că în cazul în care autoritățile centrale doresc să rămînă inactive și să economisească din contul Fondului Ecologic, pentru ca apoi să folosească acești bani în alte scopuri, vom insista ca aceste fonduri să fie direcționate unde este necesar, pentru realizarea unor astfel de proiecte principiale. Deși implicăm și noi propriile noastre întreprinderi municipale, iar în anumite zone totuși întreprindem măsuri de curățare a rîului", spune Șeremet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?