X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Experţii FRONTEX examinează posibilităţile de implementare a metodologiilor europene de control la frontieră

29 mai. 2013,, 10:11   Societate
2673 0
Foto: customs.gov.md
Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX) examinează perspectivele de punere în aplicare a sistemului european de supraveghere a frontierelor în Moldova. Delegaţia, condusă de directorul Centrului Situaţional FRONTEX, Dirk Vande Ryse, a vizitat astăzi sediul Poliţiei de Frontieră din Moldova.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele oferite de serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră, în cadrul întrevederii s-a discutat despre perspectivele de punere în aplicare a conceptului EUROSUR (sistemul european de supraveghere a frontierelor), mecanism de o importanţă vitală în asigurarea securităţii frontierelor naţionale, prin efectuarea schimburilor de date fiabile, precum şi despre principiile de funcţionare a Centrului Naţional de Coordonare.

Dorin Purice a atras atenţia oaspeţilor europeni asupra sporirii nivelului de combatere a infracţiunilor transfrontaliere şi alinierea la standardele europene.

La rîndul său, reprezentantul Agenţiei FRONTEX, Dirk Vande Ryse, a menţionat că este important ca Poliţia de Frontieră să-şi consolideze în permanenţă capacităţile, pentru a fi aptă de a răspunde provocărilor de orice gen.

Oaspeţii au vizitat şi punctul de trecere "Leuşeni", unde s-au familiarizat cu procedurile de efectuare a controlului de frontieră, structurat pe nivele, de asemenea, fiindu-le prezentat sistemul de analiză de risc în baza căruia se operează, precum şi tehnica specială de verificare a documentelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?