X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Dacă Guvernul Leancă nu va fi votat, trebuie stabilită data alegerilor anticipate – declarație

28 mai. 2013,, 10:51   Politică
5475 3
Foto: jurnal.md
Deputatul liberal Valeriu Munteanu se arată sceptic în privinţa şanselor ca în această săptămînă să fie votat un nou cabinet de miniştri. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Valeriu Munteanu și-a reiterat convingerea fermă că ”nu va fi formată nici o alianţă, nu va fi instalat un guvern proeuropean, însă vor fi organizate alegeri anticipate autumnale”, relatează NOI.md.

“Trebuie stabilită data alegerilor anticipate şi urmează ca măria sa, alegătorul, să le pună pe toate la calea lor. Există totuși o anumită reticenţă în acest sens. Din informaţiile noastre, nu tot pachetul de legi pe care şi l-a propus PLDM şi PCRM a fost votat. Există o insistenţă a PCRM şi posibil că ea va fi satisfăcută de PLDM. Este vorba de revenirea la sistemul de redistribuire a mandatelor după formula d'Hondt, care în mod clar favorizează PCRM. În această situaţie noi vom fi foarte vehemenţi vizavi de cei care vor încerca în preajma alegerilor să vitregească partidele democratice de cîteva voturi foarte bune, pe care nu le merită comuniştii să le primească prin redistribuire”, a spus Munteanu.

De asemenea, deputatul a declarat că alegerea preşedintelui legislativului trebuia să aibă loc pînă la procedura de votare a cabinetului de miniștri. „Cu siguranţă, aceste lucruri se discută la pachet, iar dorinţa lui Filat este ca preşedintele parlamentului să nu fie ales. Pentru că acest interimat a încercat să-l instaleze cu funcţii depline la Guvern, a încercat să facă acest lucru şi la parlament, dar prin două hotărîri, prin două sesizări ale liberalilor, Curtea a statuat că interimatele nu pot fi veşnice în Republica Moldova. Acestea sînt nişte excepţii care trebuie să fie de scurtă durată”, a spus deputatul.

Iurie Leancă a fost desemnat de șeful statului candidat la funcția de premier. La negocierile pentru crearea noii majorităţi parlamentare, PLDM a invitat PD şi membrii reformatori din PL, refuzînd să discute cu liberalii conduși de Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав