X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Poliţia din Republica Moldova a prevenit asasinarea a trei persoane, killerul a fost reţinut la Hamburg

28 mai. 2013,, 10:04   Societate
3197 0
Foto : fwnews.ru
Poliţia din Republica Moldova a contribuit la reţinerea unui killer în oraşul german Hamburg. Despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Inspectoratului General de poliţie al MAI, Ion Bodrug.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a comunicat că poliţia a intrat în posesia unor informaţii precum că un cetăţean al Republicii Moldova pe nume Sergiu, în vîrstă de 42 de ani, originar din regiunea Transnistreană, ce se află la moment în Spania este în căutarea unui killer pentru asasinarea unor persoane ce trăiesc pe teritoriul Germaniei. Astfel, angajaţii INI a IGP şi a Procuraturii Generale s-au deplasat în Hamburg, unde în comun acord cu organele de drept din Germania au început documentarea cazului dat pentru prevenirea săvîrşirii infracţiunii.

În cadrul documentării pe teritoriul Germaniei au fost monitorizate un şir de telefoane şi conexiuni internet, a fost stabilit complicele săvîrşirii infracţiunii, care a transmis suma de bani – 500 de euro – pentru cheltuieli, precum şi pozele victimei şi orarul deplasării acesteia la serviciu şi înapoi.

De asemenea, a fost fixată data limită de efectuare a asasinatului. Ulterior, din partea organizatorului a mai parvenit o comandă referitor la asasinarea a încă două persoane, în vîrstă de 39 de ani, originare din regiunea transnistreană, şi care locuieşte în Germania din 1995, şi concubinul acesteia, de 34 de ani, cetăţean german. Cercetările poliţieneşti au stabilit că asasinarea acelor doi a fost comandată de către fostul soţ, de 40 de ani, anterior judecat pe teritoriul Republicii Moldova şi al Germaniei, locuitor al Germaniei din 1994.

În consecinţă, pe 24 mai curent, în Hamburg, au fost efectuate mai multe percheziţii şi reţinute 2 persoane. Astfel pe parcursul perioadei 14-24 mai, de către poliţie a fost preîntîmpinată săvârşirea a unui omor triplu pe teritoriul Germaniei. Conform legislaţiei Germaniei, pentru infracţiunea dată, persoanele implicate riscă privaţiune de libertate de 15 ani sau detenţie pe viaţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?