X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Dodon: Investiţiile Rusiei şi Chinei vor ajuta RM să creeze un multiplicator de capital

6 iun. 2017,, 09:34   Politică
2969 1

Investiţiile mari ale Rusiei şi Chinei în proiectele de infrastructură vor ajuta Moldova să creeze un multiplicator de capital în economie, consideră preşedintele Igor Dodon.

Șeful statului a participat la o emisiune la un post tv, unde a comentat simptomele de creştere a economiei ţării în 2017. El susţine că principalii factori ai creşterii PIB-ului în anul curent ţin de deschiderea pieţei ruse pentru producţia moldovenească.

„Creşterea va fi evidentă, în primul rînd, în urma creşterii volumului de vînzări ale produselor moldoveneşti pe piaţa rusă. În al doilea rînd, în Moldova au început a fi efectuate tot mai multe transferuri băneşti din partea cetăţenilor moldoveni care muncesc în Rusia, iar condiţiile de aflare a acestora în FR vor deveni mai bune", a menţionat Preşedintele.

Potrivit lui, Moldova trebuie să obţină "investiţii de amploare în proiectele de infrastructură din partea mediului de afaceri din Rusia şi China".

"Businessul mare din Rusia este gata să-şi intensifice activitatea în anumite sectoare ale economiei Moldovei. Este vorba de crearea unor linii de fabricare a producţiei destinate pieţei ruse. Cred că investitorii ruşi vor putea asigura salarii de 0-500 la aceste întreprinderi, fapt ce va permite multor cetăţeni ai RM care au plecat din ţară în căutarea unui loc de muncă să revină acasă, pentru a ocupa aceste locuri de muncă", a spus Dodon, care şi-a exprimat convingerea că, graţie apariţiei unor asemenea locuri de muncă, migranţii muncitori vor reveni în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?