Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Aproape 300 de mii de euro vor fi investiți pentru reconstrucția străzii pietonale Alexandru Diordiță (FOTO)

27 mai. 2013,, 11:48   Societate
3797 0
Foto: chisinau.md
Strada Alexandru Diordiță din centrul capitalei urmează a fi transformată pînă la 1 august într-o adevărată zonă pietonală. Conceptul de transformare a acesteia a fost propus de către un agent economic din Chișinău, care și-a asumat toate cheltuielile de implementare. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Astfel, strada Diordiță urmează a fi pavată integral cu placi de trotuar. De asemenea, pe aceasta vor fi amenajate diferite zone pentru meșteșugari, manifestări artistice, teren de joacă pentru copii, terase de vară, spații verzi etc. ”Toate acestea vor fi niște construcții provizorii cu elemente ușor demontabile”, a precizat arhitectul Chișinăului, Radu Blaj.

Aportul autorităților locale în acest sens vizează lucrările de proiectare, de renovare a rețelelor și înverzire a zonei. Cît privește proiectul de execuție și conceptul de iluminare a zonei, acestea sînt deja concepute, a subliniat Blaj.

„Este un proiect ambițios. Costurile se vor ridica la 300 de mii de euro, bani care îi va investi agentul economic. În schimb, acesta cere ca comerțul pe strada Diordiță să fie organizat în așa fel încît elementul de publicitate să fie făcut în beneficiul lor. Termenul prevăzut de finisare a lucrărilor este 1 august”, a precizat primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

La propunerea agentului economic care va investi în acest proiect, strada urmează să se numească ”Aleea oamenilor buni”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?