Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Agricultorii care au suferit de pe urma ploilor cu grindină vor avea acces prioritar la subvenţii

23 mai. 2013,, 10:15   Economie
2107 0
Foto : noi.md
Agricultorii din Republica Moldova care au suferit de pe urma ploilor cu grindină din ultimele zile vor avea acces prioritar la subvenţii. Despre aceasta a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Guvernului, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul a informat că aversele puternice au afectat peste 1 650 de hectare de terenuri agricole şi peste 690 de hectare de livezi.

"Sistemul antigrindină a reuşit să protejeze 90-95% din terenurile agricole. Doar în raioanele de la nord Drochia, Soroca şi Rîşcani nu a reuşit. Avem cîteva sate în care 40% din terenuri au fost afectate de inundaţii şi 10% de grindină. Aseară am avut două fronturi de grindină care au venit din România", a declarat Bumacov.

El a mai anunţat că ministerul va compensa material agricultorii care nu şi-au asigurat terenurile agricole.

Potrivit datelor preliminare, pagubele provocate de ploile cu grindină, care au căzut pe 20 şi 21 mai, se ridică la 660 mii lei.

Pentru următoarele două zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de averse puternice cu grindină şi vijelie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?