X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

BERD va realiza în Moldova proiecte noi în valoare de peste 100 de milioane de euro

21 mai. 2013,, 10:35   Economie
2671 0
Foto: gagauzinfo.md
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare BERD examinează posibilitatea de a iniţia noi proiecte comune cu Republica Moldova, în valoare de peste 100 de milioane de euro, în domenii precum transporturile şi căile ferate. Despre aceasta a anunțat directorul regional al BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Paul-Henri Forestier, în cadrul întrevederii cu președintele Moldovei, Nicolae Timofti. La întrevedere a participat și noul director regional al instituției, Bruno Balvanera.

Paul-Henri Forestier, care și-a încheiat mandatul în Moldova, a subliniat importanța stabilității politice în țară pentru continuarea investițiilor. Totodată, Paul-Henri Forestier și-a exprimat îngrijorarea față de atacurile asupra unor instituții financiare din Moldova și a declarat că autoritățile statului ar trebui să contracareze asemenea acțiuni.

Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Paul-Henri Forestier pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor dintre BERD și Moldova, subliniind că pentru țara noastră BERD este un investitor strategic important, care a contribuit esenţial la dezvoltarea sectorului public şi a celui privat. Președintele a salutat multiplele proiecte derulate în prezent de instituția internațională financiară ce țin de renovarea drumurilor, modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, finanțarea proiectului de aprovizionare cu apă a mai multor localități din țară, modernizarea transportului public din municipiul Chișinău, precum și pentru creditele acordate unor întreprinderi private prin intermediul unor bănci locale.

Totodată, Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că premierul desemnat Iurie Leancă va propune un program de guvernare și o garnitură guvernamentală care să aibă susținerea Parlamentului, fapt care va permite asigurarea stabilității în țară.

La rîndul său, noul director regional al BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Bruno Balvanera, a declarat că angajamentul autorităților moldovenești în promovarea reformelor va facilita derularea proiectelor BERD în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?