X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Timofti și Leancă trebuie să-și dea demisia – declarație

18 mai. 2013,, 14:05   Politică
16495 11
Foto: noi.md
Vinovați de decizia structurilor transnistrene privind mutarea pretinsului legislativ la Bender se fac șeful statului, Nicolae Timofti, și premierul interimar Iurie Leancă, ministru în exercițiu de Externe. Declarația a fost făcută astăzi pentru NOI.md de către fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep.

”Este rezultatul incompetenței celor care se află la guvernare în Chișinău. Și atîta timp cît Timofti, Filat și Ghimpu se joacă unul cu altul, demonstrînd care-i mai prost, sigur că forțele care au intenția de a-și rezolva interesele în detrimentul intereselor noastre se mișcă. N-ar fi riscat Șevciuc să facă chestiile astea, dacă știa că Chișinăul este o forță și o autoritate care se mișcă înainte”, a precizat Valeriu Ostalep.

În context, fostul viceministru al Afacerilor Externe consideră că Nicolae Timofti și Iurie Leancă trebuie să-și dea demisia, întrucît aceștia nu pot face față problemei separatismului.
”Cine să soluționeze problema? Noi avem la conducere niște oameni incompetenți. Timofti și Leancă trebuie să-și asume responsabilitatea pentru această decizie. Dacă ei nu s-ar fi jucat cu interesele țării, acest lucru nu s-ar fi întîmplat. Timofti și Leancă trebuie să-și dea demisia, ei nu pot face nimic. În R. Moldova au interese mai multe forțe, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să stăm și să privim cum ne distrug țara”, a specificat Valeriu Ostalep.

Mai mult, Valeriu Ostalep s-a arătat convins că în toamnă vor avea loc alegeri anticipate și la conducere va o veni o guvernare competentă, care va găsi soluții pentru problemă transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав