X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Colonelul Serghei Goreacev va conduce grupul operativ de trupe militare ruseşti din regiunea transnistreană

15 mai. 2013,, 09:54   Societate
4948 1
Foto: gindul.md
Colonelul Serghei Goreacev este noul comandant desemnat al grupului operativ de trupe militare ruseşti (GOTMR) din Transnistria, succedîndu-i în acest post colonelului Valeri Plohotniuc, care a condus grupul de la sfîrşitul anului 2011.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la un comunicat al serviciului de presă al circumscripţiei militare Vest a Ministerului Apărării al Rusiei că Goreacev are 42 de ani, este absolvent al Şcolii Superioare de Comandanţi ai Trupelor Aeropurtate din Reazan. Pînă în ultima perioadă a îndeplinit serviciul militar în postul de comandant adjunct al brigăzii separate de infanterie motorizată a armatei circumscripţiei.

Grupul operativ de trupe militare ruseşti din regiunea transnistreană a Republicii Moldova a fost constituit pe 1 iulie 1995, în urma reorganizării armatei a 14-a a URSS. Primul comandant al grupului a fost generalul-locotenent Valeri Evnevici.

GOTMR din Transnistria numără circa 1,5 mie de militari din efectivul brigăzii de infanterie motorizată nr.8 şi al regimentului de rachete. Unul dintre batalioanele grupului este de menţinere a păcii şi împreună cu forţele de pacificatori ale Moldovei şi Tiraspolului controlează situaţia din Zona de Securitate de pe Nistru. Ceilalţi militari sînt concentraţi la paza depozitelor din apropierea localităţii Cobasna, unde sînt păstrate peste 20 mii de tone de arme şi muniţii ale armatei ruse, din perioada sovietică. Rusia nu îşi evacuează armele, invocînd interdicţia impusă de autorităţile autoproclamatei RMN, în pofida angajamentelor asumate în faţa OSCE prin care urma să transporte bunurile militare încă în anii 2000-2002.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?