X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Regina Marii Britanii va anunţa o înăsprire a reglementărilor în domeniul imigraţiei

11 mai. 2013,, 12:17   Externe
4086 0
Foto: antena3.ro
Guvernul britanic urmează să anunţe miercuri o înăsprire a regulilor în domeniul imigraţiei, într-un program pentru anul viitor, discursul reginei anunţînd inclusiv un proiect de lege menit să faciliteze deportarea infractorilor străini şi imigranţilor clandestini.

Alte proiecte de lege vor viza costurile cu asistenţa socială în Anglia şi introducerea unei pensii de stat unice, în valoare de 144 de lire sterline (aproape 170 de euro) pe săptămînă. Însă un plan de monitorizare a comunicaţiilor online şi mobile ar urma să fie respins, relatează BBC News online.

Discursul reginei, în cadrul ceremoniei de deschidere a sesiunii Parlamentului, permite Guvernului să anunţe care sînt proiectele sale de legi pentru viitoarea sesiune parlamentară. Lista va fi citită de suverană în cadrul unei reuniuni speciale a membrilor Camerei Lorzilor şi Camerei Comunelor.

Ministrul Sănătăţii Jeremy Hunt a declarat pentru BBC că Guvernul nu va face public întregul set de 15 proiecte, ci va releva principalele probleme pe care vrea să le abordeze.

Regina, care va vorbi din partea Guvernului în cadrul ceremoniei, va anunţa că "vrem să atragem persoane care să participe la viaţa noastră naţională, iar cei care nu vor face (acest lucru) vor fi descurajaţi". Ea va anunţa că proiectul va "continua să reformeze sistemul imigraţiei prin consolidarea legii imigraţiei, consolidarea aplicării legii şi reprimarea celor din străinătate care abuzează serviciile publice" britanice.

Hunt a declarat pentru BBC Radio 4 că Guvernul vrea să abordeze probleme ca abuzuri asupra sistemului de acordare de vize şi să modifice factori care atrag imigranţi în ţară, ca de exemplu sistemul de îngrijiri de sănătate gratuit.

Acest proiect de lege cu privire la imigraţie este important pentru conservatori, în contextul succesului înregistrat de UKIP, un partid naţionalist şi antieuropean ce face campanie împotriva imigraţiei, în alegerile locale din Anglia.

Ducesa de Cornwall va asista pentru prima dată la ceremonia de deschidere a sesiunii Parlamentului. Soţul ei, prinţul de Wales, a asistat ultima dată la ceremonie în 1996. Prinţul Charles va reprezenta monarhia la summitul şefilor de Guverne din cadrul Commonwealth, în Sri Lanka, în noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав