Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

La Chișinău sînt în toi pregătirile cimitirelor pentru Paștele Blajinilor

8 mai. 2013,, 13:07   Societate
3481 0
Fotо: locals.md
Pînă la sfîrșitul acestei săptămîni, întreprinderile comunale vor finaliza pregătirea cimitirelor din capitală pentru Pașțtele Blajinilor, a comunicat pentru NOI.md șefa Combinatului servicii funerare, Ludmila Boțan.

"Salubrizarea cimitirelor orașului se efectuează deja de aproape o lună. In ultimele doua săptămîni, s-a lucrat intens. Zilnic, de la cimitirele municipale se evacuează aproximativ 60 de metri cubi de gunoi. Lucrările de salubrizare au fost deja finalizate: au fost vopsite gardurile, băncile și alte construcții, instalate containere pentru gunoi, plantate flori. Urmează doar să fie evacuat gunoiul rămas", a spus Boțan.

În preajma zilelor de pomenire, în cimitire vor fi instalate și toalete ecologice. Iar la cimitirul Sf. Lazăr vor fi aduse 30 de cisterne cu apă. "În fiecare zi, acolo se aduc 60 de tone de apă. La Cimitirul Central este apeduct. De sîmbătă pînă luni inclusiv, tot personalul nostru va fi lucra non-stop", a comunicat Ludmila Boțan.

Potrivit șefei Combinatului servicii funerare, începînd de mîine, intrarea transportului în cimitir va fi interzisă, deoarece în zilele care au mai rămas, va fi evacuat gunoiul.

În Chișinău sînt 11 cimitire. Cele mai importante sînt Cimitirul Central ("Armenesc" – Str. Mateevici, 11), și cimitirul "Sf. Lazăr "("Doina"- str. Doina, 189). La celelalte aproape că nu se mai îngroapă. Curățenia în ele o asigură aproximativ 150 de lucrători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?