Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Concertul din 9 mai este organizat cu implicarea tacită a conducerii R.Moldova

8 mai. 2013,, 11:49   Societate
11063 11
Foto: trm.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a ieșit astăzi în fața presei, declarînd că Primăria Chișinău doar s-a conformat legii atunci cînd a luat act de organizarea concertului de Ziua Victoriei în Piața Marii Adunări Naționale. De asemenea, acesta a făcut apel către contramanifestanți să se abțină de la instigări.

”Percepția că noi am avea dreptul să permitem organizarea concertului este greșită. Noi nu avem dreptul să autorizăm. Noi doar luăm act. Legea autorizează. Doar instanța de judecată poate decide anularea unei manifestații. Chiar dacă mie personal nu-mi trezesc sentimente pozitive lucrurile care s-au întîmplat pe 1 mai și care urmează să aibă loc pe 9 mai, consider că legea trebuie să prevaleze. Sigur, ar fi fost corect ca Ambasada Rusiei sa-și integreze acțiunile în programul guvernamental”, a declarat edilul.

Mai mult, Dorin Chirtoacă nu exclude că organizarea acestei manifestații de amploare în centrul capitalei este susținută tacit de către autoritățile Republicii Moldova. ”În cazul în care la Chișinău își va face apariția mîine Dmitri Rogozin, atunci, în mod evident, evenimentul este organizat cu susținerea tacită a conducerii Republicii Moldova. Nu este posibil ca să vină la Chișinău vicepremierul Federației Ruse, cunoscut pentru atitudinea sa xenofobă, fără acordul tacit al autorităților Republicii Moldova”, a precizat primarul.

Potrivit Primăriei Chișinău, deocamdată, nu a fost depusă nicio declarație privind organizarea pe 9 mai a anumitor contramanifestații în centrul capitalei, deși, pe mai multe site-uri de socializare, se vehiculează că vor avea loc. În aceste condiții, Dorin Chirtoacă îndeamnă contramanifestanții să se abțină de la instigări și afirmații naziste, manifestînd pașnic fie în scuarul catedralei, fie în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfînt.

De menționat că, mîine, 9 mai, la Chișinău va fi marcată Ziua Victoriei. Cu acest prilej, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un concert de amploare, în cadrul căruia vor evolua renumiți artiști din Federația Rusă.

Amintim că reprezentanții Platformei Acțiunea Civică 2012 au pichetat ieri sediul Primăriei Chișinău, solicitîndu-i primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, să schimbe locația desfășurării concertului din 9 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?