X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Israelul declară război Siriei? (VIDEO)

6 mai. 2013,, 08:12   Externe
5228 0
Foto: ruvr.ru
Ministerul sirian de Externe a declarat astăzi că atacul aviației israeliene asupra unor ținte militare siriene demonstrează existența unei coordonări cu "grupări teroriste" de pe teritoriul Siriei, potrivit BBC.

Într-o scrisoare trimisă către Organizația Națiunilor Unite, autoritățile siriene susțin că atacurile aeriene au provocat numeroase victime, precum și pagube considerabile.

Guvernul sirian a avut astăzi o ședință de urgență, la finalul căreia ministrul Informațiilor Omran al-Zohbi a declarat, într-o conferință de presă, că atacul israelian a creat o instabilitate și mai mare în Orientul Mijlociu. Al-Zohbi a mai precizat și faptul că "Siria trebuie să-și apere poporul prin orice mijloace".

De asemenea, într-un interviu acordat postului CNN, secretarul de stat din Ministerul de Externe sirian, Faisal al Mekdad, a catalogat atacul Israelului drept "o declarație de război" și că reprezintă o alianță cu teroriștii islamici.

La rîndul lor, reprezentanții Ligii Arabe au reacționat virulent la adresa Israelului, pe care îl acuză că "a încălcat legislația internațională" și au cerut o intervenție urgentă a ONU, care să pună capăt atacurile israeliene.

Atacurile de azi noapte, care au vizat, potrivit presei de stat siriene, și un centru de cercetare din Damasc, vin la doar 24 de ore după ce vineri aviația israeliană a bombardat alte tținte militare siriene.

În replică, autoritățile din Israel au precizat că acțiunea ofensivă a vizat furnizorii de arme ai grupării teroriste Hezbollah din Liban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав