X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Avertismentele sumbre care anunţă un război sîngeros în Siria

2 mai. 2013,, 10:31   Externe
2575 1
Foto : thetimesnews.ru
Liderul Hezbollah, gruparea şiită susţinută de Iran, anunţă că Teheranul ar putea interveni militar în favoarea actualei administraţii de la Damasc, într-un moment în care şi Occidentul analizează situaţia de pe frontul sirian pentru a vedea dacă o intervenţie militară este necesară.

Combatanţi Hezbollah luptă în Siria alături de trupele regimului Bashar al-Assad, afirmă liderul mişcării şiite, Hassan Nasralah, sugerînd că şi Iranul ar putea interveni militar în favoarea actualei administraţii de la Damasc, relatează AFP.

"Era normal să oferim tot ajutorul posibil armatei siriene şi miliţiilor locale", a spus Nasrallah. "Sîntem mîndri de martirii Hezbollah căzuţi în Siria", a adăugat Nasrallah.
"Siria are prieteni adevăraţi în Orientul Mijlociu; aceştia nu vor permite căderea ţării în mîinile Statelor Unite sau Israelului", a insistat Hassan Nasrallah.

"În prezent există experţi iranieni care sînt în Siria de zeci de ani, dar încă nu sînt trupe iraniene; acum luptă doar poporul sirian. Dar, dacă situaţia va deveni mai periculoasă, state, mişcări de rezistenţă şi alte forţe vor avea obligaţia de a interveni eficient în confruntările de pe teren", a avertizat Nasrallah.

Mişcarea şiită Hezbollah este activă în sudul Libanului şi este susţinută politic şi logistic de Iran şi Siria.

Siria se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав