X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Hadârcă face dezvăluiri din culisele negocierilor privind crearea AIE-3

30 apr. 2013,, 11:49   Politică
5234 7
Foto: point.md
Ministerul Transporturilor și Industriei Alimentare urma să revină Partidului Democrat, după semnarea acordului privind crearea unei coaliții. Despre aceasta a declarat în cadrul unei emisiuni la PROTV deputatul din grupul reformatorilor PL Ion Hadârcă, relatează NOI.md. Potrivit lui, parte a acordului urmau să fie și reformatorii PL, care au negociat în așa mod, încît PL să rămînă parte a noii coaliții, citează NOI.md.

“Noi am pledat pentru revenirea la masa de negocieri și eliminarea plasării PL în opoziție. Totodată, noi am negociat ca să ne păstram maximum de portofolii. Adică toți miniștrii noștri din Guvernul Filat 2 să se regăsească în Guvernul Filat 3. Era o singură problemă cu Ministerul Transporturilor, acesta era sacrificat PD-ului”, a afirmat Hadârcă.

Cît privește demiterea lui Marian Lupu din funcția de președinte al Parlamentului, Ion Hadârcă a spus că reformatorii PL s-au decis în ultimul minut să participe la votare.

“Aici este partea cea mai veritabilă, a fost o decizie autonomă. Noi nu intenționam să participăm la votare, însă domnul Lupu, pe care-l respect, de data aceasta nu s-a condus de verticalitatea de care dădea dovadă anterior și nu ne-a dat cuvîntul. Noi trebuia sa fim luați în seamă. Asta s-a întîmplat și săptămîna trecută. Asta vorbește despre faptul ca Lupu face un joc dublu. Asta ne-a și făcut să-i dăm votul de neîncredere”, a specificat Hadârcă.

De menționat că liberalii conduși de grupul lui Hadârcă s-au adresat Curții Constituționale. Reformatorii cer magistraților să-și revizuiască decizia prin care lui Vlad Filat i s-a interzis să devină prim-ministru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав