Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Se clatină fotoliul procurorului general?

29 apr. 2013,, 19:24   Societate
4009 0
Фото: moldnews.md
Comisia parlamentară specială a depistat un număr de deputați, care nu au votat în sprijinul lui Corneliu Gurin în funcția de Procuror General. Acest lucru a fost declarat de către președintele comisiei, deputatul PCRM Anatolii Zagorodnîi, informează moldnews.md.

"Astăzi, în primul rînd, Comisia a examinat ordinea de zi: trei întrebări. Prima, legată de materialele video transmise de companiile de televiziune. A doua, am examinat extrase din stenograma ședinței, cînd a fost votat procurorul general, i-am ascultat pe deputații care au declarat că nu au votat în cadrul acelei ședințe. Din materialele video prezentate de canalele de televiziune, este clar că un număr de parlamentari au lipsit de la ședință. Pentru a concretiza o serie de momente vom invita persoanele care au numărat voturile în sectoarele 2 și 3 ale sălii de ședințe", - a spus el.

Anatolii Zagorodnîi a spus, că la moment el nu va spune cîți anume deputați nu au votat pentru Corneliu Gurin, deși despre aceasta au declarat deja liberal-democrații Ion Butmalai și Maria Ciobanu.

"Acești deputați ale căror voturi au fost numărate, au prezentat argumentele lor, de ce nu au votat pentru candidatul respectiv. A fost important pentru noi suportul video, am solicitat, de asemenea, secretariatul, cîți deputați erau prezenți la deschiderea ședinței, iar apoi a devenit clar că domnul Lupu, care la acea vreme era președintele parlamentului, nu a specificat numărul deputaților la momentul votului, "- a adăugat el, spunînd că, înainte de deschiderea plenului au fost înregistrați 93 de deputați.

Deputatul a adăugat că viteza cu care au fost adoptate, practic la pachet, deciziile privind candidatura Procurorului General și alte întrebări, care tot mai frecvent sînt asociate cu votul eșuat în sprijinul lui Vladimir Filat în calitate de prim-ministru, dar și nepăsarea cu care Marian Lupu opera cu noțiunile "51 de voturi" sau "majoritatea", sugerează necesitatea de a revizui sistemul de vot în parlament.

"Pe viitor, numărătorii ar trebui să fie mai responsabili și trebuie să schimbăm sistemul de vot în Parlament ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Înainte de fiecare vot se va specifica numărul de deputați în sală. Noi, membrii fracțiunii PCRM, am subliniat în repetate rînduri această necesitate", - a concluzionat Anatolii Zagorodnîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?