Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ultimă oră: Liliana Palihovici va prelua atribuțiile spicherului

26 apr. 2013,, 12:35   Politică
5589 4
Foto: europalibera.org
Deputații au decis instituirea interimatului funcției de președinte al Parlamentului. Un proiect în acest sens a fost votat în două lecturi cu votul a 60 dintre deputați. Astfel, potrivit proiectului, atribuțiile președintelui Parlamentului în caz de deces, demisie, revocare, incompatibilitate sau imposibilitatea de a-și îndeplini atribuțiile vor fi exercitate prin interimat de unul dintre vicepreședinți.

Deputații consideră că, prin aprobarea proiectului, ședințele Parlamentului vor putea să se desfășoare fără probleme.

Amintim că, ieri, au răsunat unele declarații, potrivit cărora activitatea Parlamentului a rămas blocată după demiterea spicherului.

În același timp, democrații cred că procedura de votare este ilegală, fiindcă un asemenea proiect trebuia aprobat ieri, pînă la demiterea președintelui Parlamentului. “Ceea ce faceți astăzi trebuia de făcut ieri sau pînă în ziua de ieri, ca să excludem acel vacuum”, a spus deputatul PDM, Adrian Candu.

Pe de altă parte, deputatul PLDM, Tudor Deliu, susține ca activitatea Legislativului este asigurată, chiar dacă președintele acestuia a fost demis. ”Interimatul se stabilește prin hotărîre de parlament, cu votul majorității deputaților. Dacă nu sînteți de acord cu proiectul, aveți dreptul să vă adresați la Curtea Constituțională”, a subliniat Deliu.

Pînă la urmă, proiectul a fost votat în lectură finală, iar ulterior deputații au luat o pauză pînă pe 2 mai.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?