X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Ședința parlamentului a început cu BOICOT

26 apr. 2013,, 10:55   Politică
4744 0
Foto: newsmoldova.ru
Deputații Partidului Liberal boicotează ședința de astăzi a Parlamentului, care este continuarea ședinței de ieri. Totul din cauza că deputații s-ar fi întrunit ilegal în ședință. Liderul fracțiunii PL, Valeriu Munteanu, susține că desfășurarea ședințelor este imposibilă, deoarece, după demiterea președintelui Parlamentului, regulamentul prevede că vicepreședinții nu au atribuțiile necesare pentru a prezida ședința. „Fracțiunea PL nu va participa la această ședință ilegală. Recomandăm și celorlalți deputați să nu participe la acest proces absolut ilegal și rușinos cu elemente de uzurpare a puterii de stat”, a spus Munteanu.

În replică, deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnîi, le-a sugerat liberalilor să renunțe la salariu, din moment ce nu vor fi prezenți la ședințele legislativului. “Salariul pe care o să-l primească pentru ședințe acei deputați să fie transferat pe contul familiilor care au suferit în urma evenimentelor de la Cernobîl. Așa cum trîmbițau prin sate că noi chiulim de la ședințe”, a spus Zagorodnîi.

Pe de altă parte, deputatul Ion Hadârcă, care insistă că el este liderul fracțiunii PL, chiar dacă a fost exclus din partid, susține că “fracțiunea reformatorilor PL se află în sală și va continua să participe la ședințe”. “Este nevoie de o lecție, din cauza analfabetismului juridic, să închidem coliziunile care se produc”, a menționat Hadârcă.

În același timp, deputatul democrat Valentina Stratan a solicitat Parlamentului ca unul dintre proiectele sale să fie exclus de pe ordinea de zi, pînă cînd nu va fi înlăturată problema cu ședințele.

După demiterea lui Marian Lupu din funcția de spicher, acesta a declarat că ședințele legislativului nu sînt funcționale. Aceeași opinie a fost exprimată pentru NOI.md și de către alți juriști.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав